Daar plukt u de vruchten van…

Daar plukt u de vruchten van…

Deze uitspraak van een bekende verzekeringsmaatschappij viel mij in toen ik onlangs terug kwam van de Fysiotherapeut.


Ik had al enige weken behoorlijk last van mijn onderrug die uitstraalde naar mijn linkerbeen. Ik had mijn rug weer eens behoorlijk overbelast tijdens een rondgang van wel vier(!) uur in onze wijk Geleen zuid. Het programma bestond uit wandelen (lees: veel slenteren) om dan bij een bepaald project weer stil te staan.


In een heel ver verleden werkte ik bij een bank als een soort “koerier” tussen het hoofdkantoor en de bijkantoren. Op een gegeven moment moest ik bij een bijkantoor een emmer (10 liter) muntgeld meenemen naar het hoofdkantoor. Deze emmer stond op een tafel en, u raad het al, ik pakte hem zomaar op (ja, je bent jong en je wilt wat…). Tegen deze domme actie was mijn rug natuurlijk niet opgewassen en knak daar ging mijn rug. Uiteraard was ik voorlopig als koerier uitgeschakeld en werd toen ik weer van de schrik was bekomen door een collega, die in zijn vrije tijd sportmasseur was, weer op de been geholpen.


Ik kan u zeggen, na al die jaren is dit een zwakke plek gebleven, en als je dan af en toe de zaak te zwaar belast ben je de pineut.


Van zo’n domme actie (ongeveer 40 jaar geleden) pluk ik dus nu de vruchten nog van…