Websites

Een van mijn hobby’s is websites bouwen.
Ik ben begonnen met het aanschaffen van een programma genaamd: “Magix Website maker”. In de eerste instantie was dit best een leuk programma om mee te werken, echter wat bleek: om updates te verkrijgen moest ik elk jaar weer een nieuw programma aanschaffen à € 50, –. Dit werd mij toch te gortig. Ik weet het: een hobby kost geld, maar het moet natuurlijk wel betaalbaar blijven.

Inmiddels had ik ook met bovenstaand programma een website gebouwd voor onze biljartvereniging Maurits. Een bijkomend nadeel was, dat ik alleen de site kon onderhouden, terwijl het wel handig zou zijn dat ook een tweede persoon de website zou kunnen bijhouden.

Op een gegeven moment ben ik ook webmaster geworden bij de Huurdersvereniging Geleen. Zij hadden al een website in WordPress. Om deze site te kunnen onderhouden, ben ik mij dus gaan verdiepen in WordPress. (De Huurdersvereniging Geleen is per 1 januari 2023 opgeheven). Ik heb later de site van onze biljartvereniging ook helemaal nieuw gemaakt in WordPress. Met WordPress kun je met meerdere mensen aan een website werken, zodat dit probleem bij Maurits ook niet meer speelde. Inmiddels ben ik gestopt als webmaster bij Biljartvereniging Maurits. Iemand anders heeft daar het beheer van mijn website overgenomen.

Tot zover deze korte beschrijving van deze mooie hobby. Mijn bedoeling is om in de toekomst handige tips trucs op deze site te plaatsen, want met deze hobby raak je nooit uitgeleerd. En… een website is nooit “af”.